Hur vi hanterar Coronaviruset

Hur jobbar vi på Kronan CrossFit förebyggande mot Coronaviruset (Covid-19)?

Först och främst följer vi myndigheternas riktlinjer gällande Coronaviruset.

Vi förstår att det finns oro hos många, både medlemmar och de som är nyfikna på att bli en del av vår community, situationen är utmanande för oss alla men vi vidtar dagligen åtgärder för att alla skall kunna utföra sin träning på ett säkert sätt och känna sig trygga när de tränar hos oss

Vi tar smittspridningen på fullaste allvar och vi har fullt förtroende för uttalande och agerande från landets experter inom området, vilket gör att vi alltid kommer följa myndigheternas rekommendationer. Folkhälsomyndigheten har gått ut med information som gäller specifikt för träning och träning på gym varpå deras budskap är att rörelse är bra för folkhälsan och att vi som gym kan fortsätta att hålla öppet.

Vilka åtgärder har vi tagit och vilka regler gäller?

Känner man sig sjuk, stannar man hemma!

Fas 1 (sattes igång torsdagen den 12e mars)

Riktningslinjer för all träning i boxen.

✅Antal deltagare ner till 15 per WOD och Basic pass (12 på Burner) för att öka avstånden av varje medlem under passen.

✅Inga team WOD i 14 dagar. Heller inte team WOD i Open Gym. Vanlig Open gym träning på egen hand är ok.

✅ Vi använder tillsammans 5 min på att torka och sprita av utrustning efter passen. Stänger, pull up bars, hantlar och KB etc. (Ett krav)

✅Rekommenderar inga kroppskontakter. (Fist bumps, kram eller liknande)

✅Alla måsta använda Parakey och checka in, även på Open gym. Vi måsta kunna se vem som har varit i boxen och på vilka tidpunkt i vår logg.

✅Använd boxens spritpumpar som vi har placerat ut och vänligen ta dem inte med hem, även fast de är slut många ställen.

✅Max 2 personer åt gången i bastun. Som all annan utrustning – rengör efter er.

?Fas 2? (Denna fas är vi i just nu, punkter i fas 1 gäller fortfarande)

✅I de fall fler medlemmar kommer i hemmakarantän planerar vi att erbjuda ”Hemma karantän WOD”. (är man det minsta sjuk, ska man såklart inte träna alls)

✅Vi lägger in proggen i SugarWOD och länk till online instruktioner på youtube.

✅Medlemmar i hemmakarantän och som inte är sjuka kan låna hem 1 dumbbell och 1 Kettlebell i max 14 dagar eller tills mängden inte räcka längre. Vi spritar av utrustningen såklart efter användning.

?Fas 3?

✅ I det fall boxen måste stängas ner i en period, så kommer vi ändra dagens WOD i SugarWOD till ”Hemma WOD”, och länk till vår online instruktion på youtube. (ja där kan komma mycket löpning)

▶️Vi hoppas såklart att båda fas 3 inte kommer bli aktuellt, men hoppas samtidig på förstående och solidaritet gällande boxens beslut med de åtgärder vi själv inför och som kan bli pålagt av myndigheternas krav.

▶️Vi planera ut från olika scenarier och håller er löpande uppdaterade på utvecklingen och uppmanar er generellt att visa hänsyn och respektera situationen och undvika att sätta onödig press på landets sjukvård. Fråga mycket gärna om ni är i tvivel om något. Ta hand om varandra och tänkt smart med hygienen och hälsan i fokus.

Bästa hälsningar, Mads, Oskar och Sarah + hela coach gruppen. ❤️

Kommentarer är stängda